Z pierwszej edycji były super koszulki więc nikt chyba nie wątpi że teraz mogłoby być inaczej.
Kiedy robić rozrząd?
Zwiń
X
-
Sigma_74
rozarzad sie robi co 90 tysięcy
poza tym nie wiesz jak co z silnikiem rób go zaraz.
i pamietaj i zasadzie, wymieniaj pompę wody.
jesli nie znasz histori auto to rób, albo jak nie wiesz jak było jeżdzone to rób.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sigma_74rozarzad sie robi co 90 tysięcy
poza tym nie wiesz jak co z silnikiem rób go zaraz.
i pamietaj i zasadzie, wymieniaj pompę wody.
jesli nie znasz histori auto to rób, albo jak nie wiesz jak było jeżdzone to rób.
Komentarz
-
-
Czy ktos sprawdzil na wlasnej skorze jak dlugi jest okres od poczatku glosniejszej pracy, stukow lub innych objawow do padniecia rozrzadu? 100 km, 1000km ?
Bo ja z kolei planuje zakup auta na zielonej wyspie - natomiast chce nim dojechac do Polski i dopiero na miejscu robic serwis (ze wzgledow finansowych). No i mysle co bedzie, jak po np. 1k km zacznie sie cos sypac.......
Komentarz
-
-
abyss, jesli chodzi o rozrząd to nie ma reguły wiec nie ma jasnej odpowiedzi bo podejrzewam że nikt z nas nie weźmie odpowiedzialności za coś takiego bo może sie okazać ze napisze np około 2000 km a padnie po 2km od zakupu niestety to jest ryzyko i to duże zawsze możesz kupić rozrząd w Polsce i tylko wymienić za wodą
Komentarz
-
-
abyss, a dlaczego sądzisz, że głośna praca silnika = padanie rozrządu???? Może być co najmniej kilka innych tego przyczyn (począwszy od najbardziej błachych, np. mało oleju).
Mam nadzieję tylko, że nikt z forumowiczów nie sprawdzał tego na własnej skórze, czego i Tobie nie życzę.
IMO jest jednak b. niewielka szansa, że właśnie rozrząd poleci Ci w drodze z Albionu.No chyba, że trafisz na wyjątkowo perfidnego sprzedającego.
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Re: Kiedy robić rozrząd?
Zamieszczone przez TomarCześc,
mam Octavie 19.Tdi 90Km(120 po tuningu), przebieg 153 tys.
Przy jakim przebiegu robić rozrząd i czy bedą jakieś znaki(np. głośniejsze działanie
silnika)?
Proszę o pomoc.W zyciu jest jak w szachach, albo posuwasz królową albo bijesz konia.
Komentarz
-
-
desmo
Zamieszczone przez Sigma_74rozarzad sie robi co 90 tysięcy
w ASO twierdzą że niby ASZ co 90kkm ale robia też ASZ miedzy 90kkm a 120kkm i bądz tu mądry :idea:
Komentarz
-
lec
Zamieszczone przez hycekA ja słyszałem że w zależności od rodzaju silnika robi się rozrząd co 60k, 90k, albo 120k. Czy to jest prawda? Bo jedni mówią że przy moim silniku AGR powinno się robić co 60k inni że 90k, szczerze mówiąc ogłupiałem :|
Zasad jest taka przy TDI :
VP z pompa 10mm - co 90kkm
VP z pompa 11mm - co 60kkm
PD (nie wiem czy wszystkie, ale na pewno ASZ i ARL) - co 90kkm
pozdr
Komentarz
-
Zamieszczone przez dariuspolo...data produkci po maju 2004 co 120kkm
Co ciekawe sąsiad ma Fabiede z motorem ATD i tam stoi w instrukcji jak byk że rozrząd wymieniamy po 90 kkm.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dzidazgadza się, natomiast nie wiedzieć czemu serwis twierdzi że lepiej wymienić rozrząd po 90 kkm. U mnie w instrukcji stoi jak byk że po 120 kkm jest do wymiany pasek, chyba nawet bez rolek. Czyżby komuś w motorze AXR urwał się pasek przed 120 kkm? Przecież to realatywnie świeży motor w Octavii
Wiem ze silniki ASZ/ARL po maju 2004 maja inne mocowanie rolki.
Komentarz
-
Komentarz